061031_roewe

Officiella bilder på första Roewen!

Rover, eller Roewe som det heter numera, har precis släppt pressbilder på sin första modell 750E. Det skulle dock behövas några bilder till, framförallt från fler vinklar då vi har lite problem med specifikationerna.

Troligtvis så finns specifikationerna där, på hemsidan. Tyvärr har ingen på redaktionen, trots otaliga resor runt jorden, lärt sig kinesiska ännu och med dem bilder som finns är det svårt att gissa sig till det man vill veta. Å andra sidan är det nog inte jättesvårt att gissa sig till det väsentliga, det är i stort sett en Rover 75 byggd i Kina.

Nåt vi inte behövde gissa oss till utan kunde utläsa var motoralternativen som blir en 2,5-liters V6:a och en 1,8-liters turbofyra.

Om det brittisk-kinesiska ”nybygget” hittar hem till Europa vet vi inte, vi sitter i stället på helspänn och väntar på det första pressmeddelandet på engelska. Till dess får vi jämföra de första officiella bilderna på 750E med gamla Rover 75.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!