080508-seat-boca-ibiza

Officiellt: Bocanegra blir nästa Cupra

När Seat Bocanegra visades på bilsalongen i Genève förra året trodde alla att den var en försmak på kommande Ibiza, inklusive Seat själva. De översvallande reaktionerna fick dock Seat-ledningen att ändra sig – Bocanegra kommer att bli nya Ibiza Cupra.

När Seat Bocanegra visades på Genèvesalongen tidigare i våras var alla säkra på att den var ett överdesignat koncept som förevisade kommande Seat Ibiza. När Ibiza sedan avtäcktes i produktionsfärdigt skick var det nog många som blev besvikna när de såg att formerna från Bocanegra hade tonats ned nästan till oigenkännlighet. De som kände sig särskilt bestulna på Bocanegra-formerna kan dock torka sina tårar nu. Bocanegra kommer nämligen att nå marknaden i form av flagskeppsversionen av Ibiza – under namnet Ibiza Cupra.

Enligt brittiska Auto Express har Seat-ledningen bekräftat att Ibiza Cupra med Bocanegra-former ska gå i produktion. Enligt Seats designchef Luc Donckerwolke ska Seat-presidenten Eric Schmitt ha reagerat mycket positivt på Bocanegra-konceptet. När han fick se ritningarna ska han ordagrant ha sagt: ”I want one!”. Efter det utlåtandet var det inte längre någon tvekan om formerna skulle föras över till en Cupra-version. Formerna från Bocanegra ska enligt uppgifterna flyttas rakt över till Ibiza Cupra.

Enligt Auto Express kommer Ibiza Cupra att drivas av en dubbelturbomatad 1,4-liters FSI-motor som ger 180 hästkrafter. En produktionsklar bil presenteras troligtvis någon gång under nästa år.

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!