Ökande nybilsförsäljning också i augusti

Ett redan mycket bra nybilsår fortsätter att öka i rask takt. Under augusti registrerades 22 241 nya bilar vilket är en ökning med 9,2 procent mot fjolåret.

– Augusti var en mycket bra månad på bilmarknaden med ökade registreringar av både personbilar och lätta lastbilar, säger Bertil Modén, vd på BIL Sweden.

Framförallt gick lätta lastbilar upp och det tyder på att hantverkare och småföretagare fått upp aktiviteten.

På personbilssidan är det som vanligt Volvo V70 i topp, helt ohotad med 10,32 procent av marknaden och efter V70 kommer, också som vanligt, Saab 9-5 som under augusti ökade med 62,14 procent mot förra året.

Som vanligt finns det många bilar som får väldigt positiva siffror. Toyota RAV 4 är en av dem som gjort en rätt rejäl ökning. 438,88 procent mot augusti förra året. Men så såldes också bara 36 bilar i augusti förra året.

Trots Saab 9-5:s ökning är det ingen större ökning för Saab i augusti. Endast 1,14 procent men under perioden januari-augusti har de ökat med 49 procent jämfört med samma period förra året.

Störst ökning för hela året hittills har Lexus som registrerat 142,15 procent fler bilar än i samma period förra året.

Branschen totalt har inget rekordår men en ökning med 6,08 procent hittills i år är i alla fall positivt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!