090417-saab-27-köpare Foto: Axel Wierdemann

Ökat intresse för att köpa Saab

Saab verkar vara ett allt hetare byte på bilmärkesmarknaden. Den här veckan är intresserade köpare på plats i Trollhättan för att titta på Saabs organisation. Spekulanterna uppges nu vara 27 till antalet.

 Den här veckan får Saab i Trollhättan besök av intresserade köpare. Intressenterna uppges vara på plats i Trollhättan för att få mer information om fabriken, organisationen och Saabs affärsplan. Om man får tror Saab själva så är det en stor skara besökare. Hela 27 intresserade köpare har hittills skrivit på ett så kallat sekretessavtal, enligt Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning. Det kan bli ännu fler.

– Det kan tillkomma ytterligare någon. Några är svenska, men de flesta är internationella. En del har kopplingar till bilbranschen. Andra hör till andra sektorer, som finans- och investeringsbolag, säger Gustavs till TT.

Trots att det nu har gått drygt fyra månader sedan GM tillkännagav att Saab var till salu är tongångarna positiva. Olika representanter har vid flera olika tillfällen uttalat sig om hur många potentiella köpare som har hört av sig och antalet har till snes varierat mellan varje tillfälle. Gunilla Gustavs säger nu till nyhetsbyrån Reuters att man gläder sig åt det stora intresse som har visats för Saab. Planen är fortfarande att en försäljning av Saab ska vara avklarad i juni. Man säger sig nu vara i en intensiv och mer organiserad period fas då företaget presenteras för intressenterna. Saabs vd Jan Åke Jonsson tar den här veckan emot de intresserade köparna tillsammans med representanter från Deutsche Bank som har anlitats för att sköta försäljningen. De som har skrivit under sekretessavtalet får ta del av information som de sedan inte får lämna vidare.

Tidigare i veckan slutförhandlades varslen på Saab. 701 personer på Saab Automobile i Trollhättan fick beskedet att fredag den 17 april blir deras sista arbetsdag på företaget. Det ursprungliga varslet var på 750 anställda. Av de som nu måste gå är 646 metallanslutna och 55 tjänstemän.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!