OKQ8 går samman med Q8 Danmark

Svensk-kuwaitiska OKQ8 gör gemensam sak med Q8 Danmark. Det nya bolaget får 1 100 mackar i Sverige och Danmark. Men EU kan komma att stoppa affären.

OKQ8 bildades 1 januari 1999 av ägarna OK ekonomisk förening, OKEF och Kuwait Petroleum International, KPI. Nu tar man nästa steg och etablerar sig alltså i Sverige och Danmark i och med samgåendet. Men enligt OKQ8:s styrelseordförande Göran Lindblå kommer affären inte påverka kunderna. 

 –Vi skapar en starkare bas för framtida utveckling, men behåller varumärkena OKQ8 och Q8 i respektive land. För kunderna blir det ingen skillnad, säger han i ett pressmeddelande.

 Det nya bolaget kommer att ägas till 50 procent av OKEF och KPI. Sammanlagt har man nu 4 000 anställda på 1 100 mackar. 

 – Vi har stor respekt för att marknaderna i Sverige och Danmark har olika förutsättningar och att kundernas förväntningar på exempelvis sortiment skiljer en del. Därför värnar vi om den kunskap och erfarenhet som byggts upp i respektive organisation under lång tid. Men vi ska självfallet lära av varandra och ta med goda exempel in i det nya samarbetet, säger Steffen Pederson, vd för Q8 Danmark.

 Innan affären går igenom kommer det dock prövas av EU-kommissionen i Bryssel som ska utreda om den kan råka bryta mot EU:s konkurrenslagar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!