OKQ8 öppnar mack som inte säljer drivmedel

OKQ8 meddelar att de ska öppna en station som inte kommer att sälja något drivmedel, i alla fall inte till något motorfordon.

Stationen som 22 juni kommer att öppna på Sveavägen i Stockholm kommer däremot sälja andra typer av drivmedel så som bland annat läsk, korv och kaffe.

– Vår första drivmedelsfria station är ytterligare ett bidrag till ett hållbart samhälle. Vi vill vara en del av den växande staden och anpassar oss utifrån de förutsättningar som finns, säger Alexandra William-Olsson, Kommunikationschef på OKQ8 Scandinavia.

Med andra ord går OKQ8 åt samma håll som konkurrenten Circle K, tidigare Statoil, och lägger mer fokus på försäljning av livsmedelsprodukter i stället för drivmedel. Utöver fikarelaterade produkter kommer kunder även ha möjlighet att hyra bil eller låna cykelpump varav den sistnämnda tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Enligt OKQ8 kommer det finnas ”kunnig personal inom bilistiska produkter” på plats.

– I innerstaden ser vi en potential att nå en målgrupp som inte äger bil genom biluthyrning, mat att äta ’on the go’ samt cykelstopp med pump, säger Alexandra William-Olsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!