Omöjligt att köra för fort i Ford

Nya Ford S-Max får nytt assistanssystem som hjälper dig att hålla hastighetsbegränsningarna.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Fartbegränsare har länge erbjudits i ett flertal bilmodeller, alltså ett system som hindrar dig från att köra över en hastighet som du manuellt valt.

Nu presenterar Ford en vidareutveckling av systemet som kommer att introduceras i nya S-Max. De tidigare systemen har enbart gått på de instruktioner föraren tillhandahållit, nu ska systemet även börja tänka själv.

Med det menas att fartbegränsaren sammankopplas med trafikskyltsigenkänning och navigation. Säg att du manuellt har ställt fartbegränsaren på 110 km/h och du närmar dig en 90-skylt så sänker bilen automatiskt hastigheten till 90 km/h.

Ford kallar systemet för ”Intelligent Speed Limiter” och i stället för att använda bromsarna för att sänka hastigheten motorbromsar bilen. Skulle hastigheten överstigas om du exempelvis färdas i nedförsbacke varnar systemet och föraren kan gripa in.

Är detta ett system du vill ha i din bil?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!