110627-lexus-landaulet

One-off – Lexus Landaulet hybrid!

En helt unik Lexus har tagits fram till Prins Albert av Monaco och Charlene Wittstocks bröllop den andra juli.

För att bygga den halvt taklösa bilen har karosseritillverkaren Carat Duchatelet jobbat ihop med Lexus. Bilen sattes ihop i Bryssel och tog 2000 timmar att sammanställa i sin nya form. 

Det mest iögonfallande draget på bilen är det transparenta taket som kan plockas bort i händelse av bra väder. Med den lösningen kan de nygifta kungligheterna paradera Monte Carlos gator, fullt synliga för massorna. 

Tack vare hybriddriften kommer den färden inte generera alltför mycket avgasutsläpp. Farterna beräknas vara så låga att bilen inte kommer behöva slå över till bensindrift. Skulle den få ett sådant infall är det en fem liter stor V8 som drar igång. Ingen information finns om det 80 millimeter tjocka glaset av polykarbonat står pall för ett eventuellt attentat. Bubblan har byggts av en fransk tillverkare som annars bygger liknande bubblor till helikoptrar och flygplan.

Den midnattsblå färgen på bilen är också specialkomponerad bara för den kungliga Lexusen. 

Efter ceremonin kommer bilen ställas ut på Oceanografiska Museet i Monaco. 

Se videoklippen hur taket byggdes här nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!