Opel Adam fångad omaskerad i Spanien

Opels kommande småbil Adam ska enligt planen visas på Parissalongen i höst. Nu har spanska webbsidan Autoblog fångat bilen på bild, helt omaskerad, under fotografering.

Det må vara en ganska grynig bild, tagen på långt håll, men det är ändå tillräckligt för att vi ska få ett hum om hur Opels nya minsting Adam kommer att se ut. Det är spanska sidan es.autoblog.com (se länk nedan) som har lyckats fånga Opel Adam under den fotosession där, vad det verkar, de officiella pressbilderna också fotograferas,

Vad gäller bilen, som ska presenteras på bilsalongen i Paris i September och förhoppningsvis få en prislapp under 100 000 kronor, kan vi se att frontpartiet verkar få en bred grill under huvudstrålkastarna. Den svängda sidolinjen känner vi igen från Opels formspråk i Insignia och Astra. Bilen kommer att vara omkring 15 centimeter längre än Volkswagen Up, men trots det kortare än den minsta nuvarande Opel-modellen, Suzuki Splash-syskonet Agila.

Tre utrustningsnivåer sägs komma, Jam, Glam och Slam, i ökande exklusivitetsordning. Under huven kan både trecylindriga motorer (samutvecklade med kinesiska SAIC) och motorer från Corsa bli aktuella. Eventuellt kommer också en eldriven version, även om det är tveksamt ifall den kommer samtidigt. Hos Opelhandlarna ska Adam finnas under våren 2013.

Opel Adam fångad omaskerad av spanska Autoblog.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!