Opel Adam – nya småbilen officiell

Vi har sett under den senaste tiden sett alltmer avklädda spionbilder på Opels nya småbil Adam. Nu är bilen officiell – här är alla bilder och fakta!

Vi har under de senaste veckorna kunnat följa hur Opels nya småbil Adam har blivit alltmer avklädd. När vi såg fotograferingen av de Opels egna bilder skedde i Spanien härom veckan visste vi att den officiella premiären inte var långt borta. Nu är den här.

Med Adam har Opel försökt göra en trendig, ungdomlig stadsbil med premiumkänsla, hävdar man i alla fall. Och visst ser den tuff ut. Sidolinjerna med den böjda nedre linjen och svepande linjen runt dörrhandtaget, känner vi igen från Opel Astra i coupéversion. Fronten är däremot mer unik, samtidigt som Adam, likt Mini Cooper och Audi A1 får tak i avvikande färg.

Med en totallängd på knappt 370 centimeter är bilen ungefär 15 centimeter längre än ärkerivalen Volkswagen Up, men fem centimeter kortare än Opels tidigare minsting Agila. Bredden uppgår till 172 centimeter. Axelavståndet mäts till 231 centimeter.

Under huven hittar vi tre bensindrivna motoralternativ. Minst är en 1,2-litersmotor på 70 hästkrafter (51 kW), följt av två 1,4-litersmaskiner på 87 respektive 100 hästkrafter (64 respektive 74 kW). Till alla motoralternativ erbjuds en femväxlad manuell låda och start/stopp-teknik. I ett senare skede kommer även en mindre direktinsprutad och turboladdad bensinmotor att erbjudas, som kommer tillsammans med en ny sexväxlad låda. Opel nämner dock inget om en eventuell eldriven version, som tidigare spekulerats om.

Tre olika utrustningsnivåer kommer erbjudas, med namnen Jam, Glam och Slam. Glam ska vara den mer eleganta versionen, Slam den sportiga och Jam något som Opel kallar för en ”färgstark” version. Nytt är också att Opel erbjuder ett nytt infotainment-system med koppling till smartphone (iPhone eller Android). Opel erbjuder också, som tillvalsutrustning, parkeringshjälp och döda vinken-varnare. Grundversionen kommer med 15-tumsfälgar, men upp till 18 tum erbjuds om du så vill. Bilar med 17- och 18-tumsfälgar utrustas också med sportchassi.

Opel Adam premiärvisas på bilsalongen i Paris i september i år, och hittar till oss i vår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!