Opel Ampera Årets Bil 2012 i Danmark

Danska Motorjournalisternas klubb har utsett plug-in hybriden Opel Ampera till Årets Bil 2012.

Efter tre dagars tester på och utanför danska racebanan Jyllandsringen hade de danska motorjournalisterna tillräckligt på fötterna för att utse Årets Bil 2012. Med 131 poäng hade Ampera 43 poäng till godo över tvåan BMW 1-serie som landade på 88 poäng. 

 – Ampera vann titeln tack vare sin förmåga att kombinera det bästa från elbilar med en konventionell förbränningsmotor, sa ordföranden för danska motorjournalisternas klubb Mikkel Thomsager i ett pressmeddelande. 

 Mikkel Thomsager reserverade sig med att poängtera det ovanliga i att utse en bil som kostar 590 000 danska kronor, motsvarande 720 000 svenska, men den framåttänkande tekniken i Ampera vägde enligt Thomsager över. Opel Ampera klarar att köra 83 kilometer på ren eldrift vilket är mer än vad den genomsnittliga bilisten inom EU brukar använda sig av. 

 Tredjeplatsen norpades av Ford Focus som med sina 86 tilldelade poäng missade silvermedaljen med två poäng. 

 Årets finalister i danska Årets Bil 2012 är:

 Opel Ampera, 131 poäng

 BMW 1-serie, 88 poäng

 Ford Focus, 86 poäng

 Kia Picanto, 78 poäng

 Opel Zafira, 67 poäng

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr