090219-opel-ampera-bilder

Opel Ampera-bilder har läckt ut

Opel Ampera – som kunde ha blivit en Saab – ska presenteras i sin helhet på Genèvesalongen nästa månad. Men någon överraskning lär det inte längre bli eftersom officiella datorskisser på bilen läckt ut i dag.

Plug in-hybriden Chevrolet Volt, som antagligen ingen av er läsare har missat, är redan officiellt visad. Men tanken är att den endast ska rulla på amerikansk mark från och med lanseringen 2010. När bilen når europeisk mark, antagligen under 2011, har korset i nosen bytts ut mot en skinande blixt – den kommer alltså att gå under Opel-flagg, då under modellnamnet Ampera. Det kunde faktiskt ha blivit så att den hade haft Saab-emblem i nosen i stället, men GM-ledningen valde Wurst framför svenska köttbullar.

Opel Ampera ska premiärvisas på Genèvesalongen med start den 5 mars. Tidigare har vi fått oss en smygtitt på bilen i något dunkelt utförande. Men nu har officiella datorillustrationer läckt ut på nätet. Som vi kan se är bilen mer eller mindre en direkt kopia av Chevrolet Volt, inte så oväntat. De största skillnaderna är den omgjorda fronten, bakre stötfångaren samt fälgarna av Opel-snitt.

Missa inte att läsa mer om Opel Ampera och Chevrolet Volt via länkarna nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!