Opel Ampera läggs ner

Succén har uteblivit för Chevrolet Volts europeiska syskonbil Opel Ampera, och nu läggs bilen ner, rapporterar flera källor. Försäljningen har sjunkit för mycket.

Det började bra för Opel Ampera när den lanserades 2012. Bilen hyllades av oss på Teknikens Värld, som den enda elbil (eller ja, laddhybrid) som då var värd att satsa pengar på. Bilen vann utmärkelsen som Årets Bil och försäljningen landade på på 5 200 sålda bilar, en helt acceptabel summa – faktiskt mest sålda eldrivna bilen i Europa.

Men redan till 2013 sjönk försäljningen med 40 procent, till endast 3 200 sålda bilar, och hittills i år ska försäljningstappet blivit hela två tredjedelar. Endast 332 sålda bilar till och med maj. I Sverige har bara 14 exemplar registrerats.

Detta gör nu att Opel Ampera snart kan vara ett minne blott. Flera källor rapporterar nu att modellen läggs ner tills det att den uppdaterade versionen av systerbilen Chevrolet Volt dyker upp i slutet av nästa år. Huruvida Chevrolet Volt kommer säljas i Europa är även det oklart, inget exemplar har registrerats i Sverige hittills i år, då ingen officiell import sker, och Chevrolet som märke (undantaget specialmodellerna Camaro och Corvette) är tilltänkt att försvinna från Europa till nästa år.

Från officiellt håll sägs ingenting just nu, så hur det faktiskt blir återstår att se. Men när försäljningen är så låg som i dag är det måhända helt enkelt olönsamt att märka om bilarna till Opel. Vad säger du, skulle du sakna Opel Ampera?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!