110217-opel-ampera-polis

Opel Ampera – perfekta polisbilen?

Debatten om huruvida hybridbilar är något att ha eller inte kanske är på väg att nå sin upplösning. Opel försöker nu putta fram plug in-hybriden Ampera som den perfekta polisbilen.

Kan Ampera vara det perfekta tjänstefordonet för patrullerande poliser? Opel tror det och har därför släppt några bilder på Ampera i polisuniform för att väcka lite intresse. Opel har förstås framförallt den tyska polisen i fokus och tror att den Chevrolet Volt-baserade Opeln kan vara perfekt.

 Kanske har de rätt. Ampera är tyst, särskilt när bensinmotorn inte behöver jobba alls, och det är ju en fördel om man ska smyga sig på buset. Inte minst är den snål och vänligare mot miljön än de flesta bilar som rullar som polisfordon i dagsläget. Den stora nackdelen är priset, Opel vill ha 42900 euro för en Ampera när försäljningen börjar under årets fjärde kvartal.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!