051123_opel_antra

Opel Antara GTC årets konceptbil

Årets konceptbil 2005 är Opel Antra GTC. Det tycker i alla fall den engelska tidningen Autocar som varje år har sin egen prisutdelning till bilvärlden.

Englands äldsta biltidning heter Autocar och varje år delar dom ut priser till bilvärlden, som så många andra tidningar och organisationer. En av de mer ovanliga priserna är "Årets konceptbil" som i år tillfaller Opel Antara GTC (Gran Turismo Crossover). Autocars chefredaktör Rob Aherne ger följande motivering:

- Opel är på rätt spår med sitt formspråk. Det snackas inte en massa "New Edge" eller "Flame Surfacing" på Opels designcenter, där jobbar ett gäng proffs som har skapat några av de bästa familjebilarna som idag finns att uppbringa.

Det mycket starka berömet och utmärkelsen togs emot av Bryan Nesbitt, designchef för GM Europa.

- Det är verkligen hedrande att få ta emot det här erkännandet från en så etablerad och ansedd biltidning. Vi är mycket stolta över den dynamiska design som vi skapat för våra nuvarande men även kommande produkter, säger han.

Blandrasen mellan SUV och sportkupé visades första gången på bilsalongen i Frankfurt i september och kommer serietillverkas i slutet av 2006 - och kommer då fortfarande heta Antara.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!