Opel Astra diesel får dubbelturbo

Opel Astra får i och med den nya 195 hästkrafter och 400 newtonmeter starka tvålitersmotorn den starkaste dieselmotorn som någonsin stoppats ner i bilen.

Opel utökar nu motorprogrammet till Astra med ännu ett motoralternativ. Denna gång är det den två liter stora dieselmotorn som annars återfinns i motorrummet på Opel Insignia 2.0 BiTurbo CDTI som letat sig ner i Insignians mindre modellsyskon.

 Den dubbelturbomatade motorn klarar av att skicka upp bilen till 226 kilometer i timmen medan bränsleförbrukningen i blandad körning landar på 0,49 liter milen. Omräknad i utsläppt koldioxid per kilometer betyder 129 gram vilket bilen klarar bland annat tack vare start/stopp-teknik. 80 procent av vridmomentet finns tillgängligt vid 1 250 varv per minut, de resterande 20 procenten kommer vid 1 750 varv per minut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr