110225-opel astra cabriolet

Opel bekräftar ny cabrioletmodell

Nya Opel Astra kommer som cabriolet, bekräftar Opel, men vi får vänta till 2013 innan tomrummet efter utgångna Astra TwinTop fylls.

När förra generationen Opel Astra pensionerades förra året lämnades tomrum, både i form av coupémodellen GTC och cabrioletvarianten Astra TwinTop. Att nya Astra, precis som föregångaren, kommer i ett coupéutförande kallat GTC visste vi redan – om inte annat på grund av konceptbilen GTC Paris från i höstas. Nu bekräftar Opel att också en cabrioletmodell kommer att byggas på samma bottenplatta, alltså fylls även detta hål i modellpaletten.

Så mycket mer än så vill inte Opel berätta för oss. Det kortfattade pressmeddelandet avslöjar varken modellnamn, pris eller utrustning, och inga bilder erbjuds heller. Vi får gissa oss till att motoralternativen kommer vara likartade som för övriga Astra-programmet.  Bristen på information är kanske inte så konstig, då produktionen – som kommer att ske i polska Gliwice parallellt med övriga Astramodeller – är planerad till att starta först om två år, 2013. Alltså får vi med stor sannolikhet anledning att återkomma med riktiga bilder och mer information så småningom.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!