101126-opel calibra Foto: Thorsten Weigl

Opel Calibra kan vara på väg tillbaka

Minns ni Opels insomnade sportcoupé Calibra? I en intervju med brittiska AutoExpress avslöjar GM:s europeiska chef Nick Reilly att en efterträdare är på väg. Efter 13 år.

Opel Calibra presenterades 1989 som en efterträdare till Opel Manta. När modellen efter en livscykel på åtta år lades ner 1997 fick den ingen riktig ersättare. Opel nöjde sig med att erbjuda coupéversioner på Astra för att blidka de Opelkunder som ville ha en sportcoupé.

Tretton år efter att sista Calibran rullade av bandet kan det dock vara på väg att bli ändring på den fronten. I en intervju med brittiska AutoExpress berättar GM:s europeiska chef Nick Reilly att en ny sportcoupé baserad på Opel Insignia finns på ritbordet hos den Rüsselheimbaserade firman.

Även om modellen ligger några år in i framtiden kommer förmodligen mycket av designspråket hämtas just från Insignia. Drivlinemässigt kan vi dels förvänta oss samma 320 hästkrafter starka maskin som i Insignia OPC, med fyrhjulsdrift, men även en helt ny serie bränslesnåla och turboladdade motorer som Nick Reilly hävdar kommer att minska förbrukningen med ca 10-15 procent.

Bilen på bilden ovan är Opels konceptbil GTC från 2007, som senare kom att bli till Opel Insignia och som pekas ut som mall för den nya sportcoupén.

Extern länk

En ny Opel Calibra på AutoExpress hemsida

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!