Opel Cascada Foto: Axel Wierdemann

Opel Cascada har lämnat fabriken

Tjejerna i baksätet är jublande glada, för i dag har första exemplaret av Opels nya cabriolet Cascada lämnat fabriken i Polen och satt fart mot Genève där den nästa vecka ska visas upp på bilsalongen.

Opels nya mellanklasscabriolet Cascada, som ersätter Astra-cabben, presenterades redan i oktober förra året. Men det är först i dag, 28 februari, som första serietillverkade exemplaret har lämnat Opels fabrik i Gliwice i Polen.

 Cascada är en av fyra bilar från Opel som har världspremiär på bilsalongen i Genève som öppnar nästa vecka. Övriga bilar är Adam Rocks, Adam R2 Concept och Zafira Tourer med nya snål turbodiesel på 1,6 liter.

 Opel Cascada är en fyrsitsig cabriolet som mäter nästan två decimeter extra på längden jämfört med sin föregångare Astra TwinTop. 4,67 meter gör Cascada till en ganska stor cabriolet, betydligt större än exempelvis ”konkurrenten” Peugeot 308 CC som är 4,44 meter kort.

 Cascada skiljer sig från flera konkurrenter på en viktig punkt – taket. De senaste åren har plåttaket vunnit allt större mark men Opel går mot strömmen och kör klassiskt med tygsufflett. Det applåderas av många men är kanske inte lika smidigt om man tänker sig den svenska vintern.

 Suffletten går att fälla i farter upp till 50 km/h. 17 sekunder tar manövern och kan även skötas på avstånd med en fjärrkontroll.

 När suffletten är uppfälld ryms 380 liter i bagageutrymmet, samma siffra som i halvkombiversionen av nya Volkswagen Golf. Baksätet är av FlexFold-typ vilket innebär att man på elektrisk väg kan fälla det i 50/50-konfiguration.

På motsatt sida av den nedfällda suffletten hittar vi motorrummet. I detta kan Opel, efter kundens önskemål, placera antingen bensin- eller dieselmotorer. Bensinalternativen är på 120, 140 samt 170 hästkrafter medan dieseln är på 165 hästkrafter.

 Opel Cascada når de svenska Opel-återförsäljarna i sommar, närmare bestämt i juni. Några priser är inte offentliggjorda i dagsläget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!