Opel Cascada

Opel Cascada – tre snabba från provkörningen

Återigen är det Monaco som är platsen för en provkörning. Denna gång har vi skickat Lars Nilsson för att köra Opels nya cabriolet Cascada. Hur trevlig är den egentligen? Låt oss undersöka...

Tjena Lars! Varmt och gott i Monaco misstänker jag. Är Cascada lika värmande som solen?

– 18 grader och sol tackar man inte nej till. Opel Cascada, märkets nya cabriolet, är också en trevlig bekantskap. Opel siktar mer mot premiumhimlen med denna bil, det pratas en hel del om konkurrenterna som enligt Opel består av Audi A5 och BMW 3-serie utan tak.

 Lyckas Opel och Cascada att lyfta sig dit?

– Cascada känns som ett rejält lyft. Fin kvalitetskänsla och att den är rejält fyrsitsig gör den till en het kandidat bland cabrioletsuktarna. Men i Sverige har Opel oförtjänt fortfarande sin svårtborttagna gubbstämpel och det är frågan om Cascada klarar av att sudda bort på egen hand. Tyvärr.

 Några snabba puckar du kan bjuda på?

– Kommer till Sverige i juni, initialt endast med bensinalternativet på 170 hästkrafter. Den har inte riktigt det klippet jag skulle önska. Priser är inte fastställda men räkna med en prislapp från drygt 300000 kronor.

 Läs hela provkörningen av Opel Cascada i Teknikens Värld nummer 9/2013 som utkommer 11 april. Skaffa en prenumeration så missar du det inte.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!