101125-opel-corsa-facelift

Opel Corsa ansiktslyfts också

2010 års bilnyheter har dominerats av ansiktslyfta bilar, men nog ska vi väl hinna med några fler innan året ör slut? Opel bättrar på skörden genom att visa det nya ansiktet på minstingen Corsa.

Minsta barnet i Opel-familjen ska inte behöva känna sig utanför, nu får även Corsa det nya Opel-ansiktet som kan ses på nya Meriva och Astra. Förändringarna är små men ändå avgörande, de tidigare nästan ovala strålkastarna har knipits till i nederkant vilket gör att Corsa ser lite truligare ut. De nya strålkastarinsatserna är dessutom svartbottnade för att ytterligare förstärka det elaka uttrycket. Längre ned på fronten finns en helt nydesignad spoiler med en stor hånleende ”mun”. Baktill är förändringarna desto mindre, där hittar vi bara en uppförstorad Opel-blixt.

För att liva upp insidan har Opel tillfört några nya färgklickar här och där på instrumentpanelen men även uppdaterat materialvalen i alla utrustningsnivåer. De nya klädslarna ska ha mer textur och kännas mer premium. På tekniksidan finns ett nytt system kallat Touch & Connect att tillgå. Via en fem tum stor pekskärm kan man sköta de flesta av funktionerna i bilen, inte minst navigationssystemet. Det nya systemet klarar även av att kopplas ihop med mobiltelefoner via Bluetooth eller USB. För ovanlighetens skull innebär ansiktslyftet ingen uppdatering av motorprogrammet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!