091102-opel-corsa-ecoflex

Opel Corsa ecoFLEX – 0,37 l/mil

Nu kommer Opel Corsa i sitt snålaste utförande hittills. 1,3-litersdieseln har uppgraderats och blivit 28 procent starkare och 10 procent snålare. Det nya ecoFLEX-utförandet kan fås med såväl tre som fyra dörrar och koldioxidutsläppen stannar på 99 g/km.

 När det ska till att namnge de snålaste och renaste bilarna i modellutbuden har biltillverkarna en förkärlek för att blanda stora och små bokstäver. Opel kallar sina snålbilar ecoFLEX och nu är det dags för minstingen Corsa att bli ännu snålare. Nya Opel Corsa ecoFLEX kommer till Europa i januari och den gör det men en uppdaterad dieselmotor.

Motorn som har beteckningen 1,3 CDTI ger 95 hästkrafter och 190 Nm som är tillgängligt mellan 1 750 och 3 250 r/min, ett förhållandevis stort steg från de 75 hästar som levereras i dag. Trots effektökningen har motorn blivit snålare och renare. Opel anger en blandad förbrukning på 0,37 liter per mil och koldioxidutsläpp på 98 gram per kilometer för tredörrarsversionen och 99 i femdörrarsutförande. Den extra effekten fås genom en geometriskt variabel turbo och Opel-ingenjörerna har skruvat ned kompressionen från 18:1 till 16,8:1 för att sänka förbrukningen. Den femväxlade manuella lådan har dessutom fått högre utväxling. Toppfarten anges till 177 km/h och 0-100 ska gå att avverka på 12,3 sekunder.

Corsa ecoFLEX ligger 20 millimeter närmare marken än en vanlig Corsa och luftflöden genom luftintagen har optimerats för att spara ytterligare någon centiliter diesel. Lättrullande däck i dimensionen 175/70 omsluter aerodynamiskt optimerade 14-tumsfälgar.

Test- & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!