061003_corsa

Opel Corsa kommer till USA – om fem år

GM bekräftade under Parissalongens första dagar att Opel Corsa kommer att säljas i USA med tiden. Men det är dock långt dit, så pass långt att det troligen inte ens blir den nyligen introducerade Corsan utan nästa generation.

Opel Corsa är ju helt ny, den senaste generationen presenterades på Londons bilsalong i somras och vi på Teknikens Värld har just provkört den. GM har alltså bestämt att den kommer till USA men tidigast om fem år och då är det enligt Automotive News dags för nästa generation Corsa att göra entré.

Det är också bestämt att den inte kommer heta Opel Corsa utan gå under märket Saturn i USA eftersom Opel inte har någon image alls där. Med det namnet bör den sälja mellan 80 000 och 100 000 exemplar tror GM och med sådana volymer kommer den säkerligen produceras i Nordamerika. Autoblog.com råder ändå GM:s fabriker i USA att inte få upp hoppet för mycket. En mexikansk, betydligt billigare fabrik, är ett troligare alternativ.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!