100218-opel-flextreme-gte

Opel Flextreme GT/E visar framtiden

En bil som visar vad som kan komma från Opel i framtiden. Så beskrivs nya konceptbilen Flextreme GT/E som ska visas i Genève. Under den läckra GranTurismo-karossen lurar tekniken från Chevrolet Volt.

– Flextreme  GT/E visar hur kommande bilar från Opel kan se ut. Den är djärv, uttrycksfull, effektiv och visar tydligt den produktstrategi vi kommer att ha i framtiden för alla våra bilar, stora som små, säger Frank Weber, chef för Opels produktutveckling.

Den nya konceptbilen Opel Flextreme GT/E kan mer kortfattat beskrivas som en större Ampera – Opels variant av plug in-hybriden Chevrolet Volt. Opel har helt enkelt plockat den så kallade Voltec-drivlinan och stoppat ned den i ett nytt, större skal. Flextreme GT/E är en stor bil med sina 4,7 meter och ska ge en fingervisning om hur Voltec-tekniken kan användas för större bilar. Till skillnad från en vanlig hybrid drivs framhjulen på Flextreme GT/E endast av en elmotor och kan så göras upp till 60 kilometer. Därefter måste den 1,4 liter stora bensinmotorn sparkas igång för att ladda upp litiumjonbatterierna. Den totala räckvidden blir därmed över 500 kilometer. Den officiella förbrukningssiffran lyder 0,16 l/mil och utsläppen stannar på 40 g/km. 0-100 km/h går på strax under 6 sekunder och toppfarten anges till drygt 200 km/h. Enligt Opels utsago går laddningen av batterierna mycket snabbt. Med sladden instoppad i ett 230-voltsuttag ska det inte ta mer än tre timmar att ladda fullt.

Det är inte bara drivlinan som ser till att hålla Flextreme GT/E snål. Den 1,3 meter låga femdörrarskarossen är en riktigt hal historia med en luftmotståndskoefficient på endast 0,22. Lägg märke till de svarta vingarna som skjuts ut ur C-stoplarna i farter över 50 km/h för att minska turbulens. Fälgarna är stora (21 tum) men smala (195/45) och klädda med lättrullande däck – allt för att spara på dyrbara bensindroppar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!