110517-opel-ny-stracke

Opel förbereder ny toppmodell och mindre elbil

Insignia är för liten. Opels nye vd Karl-Friedrich Stracke avslöjar i en intervju att märket förbereder en ny toppmodell ovanför Insignia. Dessutom kommer en liten elbil.

Opels nye vd Karl-Friedrich Stracke är inte helt nöjd med modellutbudet. I intervju med Welt am Sonntag berättar Stracke att Opel måste erbjuda en större modell än Insignia, och att en sådan kommer inom 4-5 års tid. Opels vd vill dock inte se en stor sedanmodell av vanligt snitt. Bilen han pratar om blir i stället en form av crossover som inte ska konkurrera direkt med bilar från Audi, BMW och Mercedes. Det låter nästan som att Opel ska försöka sig på att göra en ny Signum… Eller är det en produktionsmodell av konceptbilen Flextreme (bilderna) som är på gång?

Ett nytt flaggskepp är inte allt. Stracke säger också att en liten elbil finns i planerna och att den ska bli mindre än Ampera, nästan jämförbar med Corsa. Med hjälp av de två nya modellerna, bland många andra mindre nyheter, tror Stracke att Opel ska kunna expandera utanför Europas gränser.

– Jag tror att vi kan sälja cirka 150 000 bilar årligen utanför Europa inom tre års tid, säger Stracke till Welt am Sonntag.

Hans företrädare, Nick Reilly, har tidigare nämnt 100 000 bilar som ett uppnåeligt mål för Opel utanför Europa. Opel väntas börja sälja bilar i Israel inom kort och senare i år blir det premiär för Opel i Argentina och Chile. Även Kina och Australien finns med i den mer långsiktiga målsättningen.

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!