Opel Grandland X får ny dieselmotor och mer utrustning

Opel trotsar häxjakten mot diesel och stoppar nu ner en ny dieselspis i nya Grandland X. Samtidigt erbjuds också en ny utrustningsnivå.

Opel Grandland X hade världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september i fjol och premiär i Sverige i slutet av oktober. Opel breddar nu drivlineutbudet för den nya suven med en turbodiesel på 2,0 liter. Den nyutvecklade enheten levererar 130 kW/177 hk vid 3 750 rpm och ger ett maximalt vridmoment på 400 Nm vid 2 000 rpm.

Bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 9,5 sekunder och har en toppfart på 211 km/h. Motorn kombineras med en 8-stegad automatlåda. Dragvikten mäter in på 2 000 kg.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av Opel Grandland X

Förbrukningen enligt NEDC-cykeln är 5,3 l/100 km för stadskörning, 4,6 l/100 km för landsvägskörning, 4,9 l/100 km för blandad körning och CO²-utsläppen är på 128 g/km.

Till Grandland X kan man nu också få en ny, och för modellen exklusivare, utrustningsnivå som har fått namnet Ultimate. Exteriört ingår bland annat 19-tums tvåfärgade lättmetallfälgar, svart tak och silverfärgade takräcken. I Ultimate ingår också nya säten, adaptiva LED-strålkastare och DENON högtalarsystem. I utrustningsnivån Ultimate ingår också adaptiva LED-strålkastare, 360º-kamera och parkeringsassistans.

Nya Opel Grandland X med tvålitersdiesel och utrustningsnivån Ultimate går nu att beställa i Sverige och kostar från 354 900 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!