100525-Opel nybilsgaranti

Opel inför fem års nybilsgaranti

I dag den 25 maj 2010 inför Opel Sverige fem års nybilsgaranti på samtliga personbilsmodeller. Opel är därmed först av de europeiska bilmärkena med generösa fem år.

Från och med i dag ingår fem års nybilsgaranti vid köp av en ny personbil från Opel. Vanligtvis hänger en nybilsgaranti på två eller tre år med en ny bil vid köpet. Anledningen till införandet av nybilsgaranti på fem år ska vara för att ge kunderna och bilägarna mer trygghet och fler bekymmersfria år med lägre ägandekostnader och bättre andrahandsvärde när bilen väl ska säljas vidare längre fram i tiden.

– Våra bilar har erkänt bra kvalitet och det här är ett utmärkt sätt för oss att kommunicera det till potentiella kunder. Vi har i dag ett nytt och komplett modellprogram med produkter som vi vet håller vad de lovar och därför känns det helt rätt att införa en längre garantitid. Det slutgiltiga målet är förstås att kunderna ska bli nöjda, säger Peter Nikell, servicemarknadschef för Opel Sverige.

Nybilsgarantin på Opel-bilar är alltså från och med i dag på fem år, eller 10 000 mil beroende på vilket som uppnås först. Garantin följer med bilen även vid ägarbyten men då kräver Opel att bilen ska ha servats enligt Opel Sverige AB:s rekommendationer.

Opels övriga garantiprogram består av tre års vagnskadegaranti, tolv års rostskyddsgaranti och Opel Assistance under ett år.

Hyundai är ett annat bilmärke som precis infört fem års nybilsgaranti.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!