Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC på väg att få 400 hästkrafter

Opels mest muskelstinna bil – Insignia OPC – kan vara på väg att få över 400 hästkrafter. Om så blir fallet kommer många mer kostsamma konkurrenter tydligt känna flåset i nacken.

Opel Insignia OPC med sina 325 hästkrafter och 435 newtonmeter behöver knappast skämmas för sig vid rödljusen. 0-100 km/h går på 6,0 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Lägg därtill att bilen dessutom är ganska underhållande att ratta. Men bra kan bli bättre och det är just vad Opels chefer och ingenjörer nu funderar på – att göra Insignia OPC till en seriös prestandabil.

 Enligt brittiska Autocar ser nu de tyska ingenjörerna över möjligheterna att pumpa upp effekten i den 2,8 liter stora V6-motorn till 406 hästkrafter (400 bhp). Om man väljer att öka muskelmassan i motorn kommer även övriga delar av bilen att uppgraderas, exempelvis förbättrad fjädring, större bromsar och troligtvis också justerat fyrhjulsdriftsystem.

 Om vi får se 400 hästkrafter eller mer i Insignia OPC blir det troligtvis först nästa år då hela modellserien Insignia lanseras i ansiktslyft utförande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!