060512_opel_antara

Opel lanserar crossover

I slutet av 2006 lanserar Opel en crossover som bygger på konceptbilen Antara GTC. Den nya modellen blir högbyggd med fyrhjulsdrift och fem dörrar. Premiärvisning beräknas till Parissalongen i höst.

Enligt Opel är crossoversegmentet ett av de snabbast växande i Europa. Därför har man nu utvecklat en crossover som baserar sig på konceptbilen Antara GTC. Modellen blir högbyggd med fem dörrar och intelligent fyrhjulsdrift. Det är den höga sittpositionen och biltypens användbarhet som attraherar köparna. 

Stilen på interiören kommer enligt Opel att ge intryck av premiumbil och kommer bland annat att innehålla infotainmentsystem med DVD-navigation och bluetothfunktion.

Tre olika motorer kommer till en början att erbjudas. Alla tvärställda och försedda med fyrventilsteknik. Den största blir på 3,2 liter och 224 hästkrafter och kommer bara att säljas tillsammans med automatlåda. Mellanmotorn och den som beräknas bli storsäljaren är en 2,0- liters turbodiesel med commonrail direktinsprutning på 150 hästkrafter. Instegmodellen är en 2,4 liters rak fyracylindrig motor på 141 hästkrafter.

Antaran har så kallad intelligent fyrhjulsdrift. Systemet använder sig en elektroniskt styrd elektrohydraulisk differential. Bilen kommer att standardutrustas med Active Rollover Protection (ARP) och Descent Control System (DCS), som är ett system för köra i branta backar med förvald konstant hastighet. Givetvis finns också ABS- och ESP-system som standard. 

För den som inte kan vänta till den beräknade premiärvisningen på Parissalongen kommer bilen att smygvisas på invigningen av GM Europe Design Center i Rüsselsheim.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!