Opel Mokka officiell

Opel släpper nu de första bilderna på sin lilla suv-modell Mokka som kommer visas upp på bilsalongen i Genève i mars.

Med nya Mokka ger sig Opel in i det så kallade B-segmentet vilket översatt till svenska betyder att man släpper en ny liten suv som ska ta sig an BMW X1 och Audi Q3. Utrustad med fyrhjulsdrift som i vanliga fall driver bilen med framhjulen, delar Mokka vid dåligt underlag med sig av 115, 140 eller 130 hästkrafter till bakhjulen beroende på motoralternativ. 

 Till en början kommer två bensinmotorer och en diesel finnas att välja mellan. Bensinarna kommer utrustade med eller utan turbo. Sugmotorn på 1,6 liter levererar 115 hästkrafter och ställs mot en 1,4-liters turbo på 140 hästkrafter alternativt en 1,7 liter stor turbodiesel på 130 hästkrafter och 300 newtonmeter. 

 Föraren får kameraassistans via Opel Eye som läser vägskyltar och förmedlar informationen till föraren via en display inne i bilen. De adaptiva strålkastarna bländar av automatiskt och vingelvarningssystemet Lane Departure Warning ser till att varna när bilen märker av att man är på väg att glida ur sin fil.

 Bakluckan klarar av att släppa in 1 372 liter bagage enligt VDA-norm och bak på bilen sitter ett integrerat utfällbart cykelställ med plats för tre cyklar. 

 Opel Mokka kommer begå officiell världspremiär i Europa på bilsalongen i Genève i mars och därefter skickas den ut till återförsäljarna mot slutet av 2012.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer