080312-opel-insignia-2008

Opel mörkar Insignia

Först visades bakändan, nu är det dags att få se den framifrån. Vi snackar alltså om Opels nya mellansklassare Insignia som har premiär om fyra månader. Som vanligt avslöjar bilden inte allt för mycket.

Opel har med andra ord släppt en andra bild som ger oss en liten smygtitt på hur nya Opel Insignia ser ut framifrån. Tyvärr är det svårt att få en uppfattning om frontens utseende. Bilden liknar nästan mer Sid i Ice Age (läspande jättesengångare) än en bil. Dock betyder det inte att Insignia på något vis ser dålig ut.

Insignia är efterföljaren till långköraren Vectra (1988-2008) som i sin tur efterträdde Ascona som kom redan 1970.

Enligt GM Europas marknadschef Alain Visser karaktäriseras nya Insigna av sofistikerad drivlineteknik, aktiv säkerhet och ett samspel mellan bil och förare. Han säger också att Insignia sticker ut när det gäller komfortnivå och miljövänlighet. Detta om man jämför med rivalerna, även om man tittar åt premiumhållet. Bilen är tänkt att sätta en ny standard i segmenten vad gäller teknik och design. För att få ett hum om det sistnämnda kan man ta en titt på konceptbilen GTC.

Vilka drivlinorna blir är ännu okänt. Är du sugen på bilder där du kan se mer av bilen? Klicka på länkarna nedan, där finns även interiörbilder.

Opel Insignia begår sin världspremiär på bilsalongen i London i juli.

Opel GTC Concept

Sid i Ice Age

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!