100805-opel-gtc-paris

Opel visar konceptbilen GTC Paris i Paris

Den stora bilsalongen i Paris närmar sig med stormsteg och biltillverkarna gör sig redo att visa sina hetaste nyheter. Opel berättar redan nu vad de skickar till den franska huvudstaden: Bland annat den nya sportcoupén GTC Paris.

 2-17 oktober är det bilfest i Paris. Då riktas bilvärldens blickar mot  Mondial de l´Automobile 2010 som bilsalongen så fint heter och cirka 1,5 miljoner besökare väntas. Opel blir nu först ut i raden av billtillverkare att berätta om vad de ska visa upp i Paris. Parissalongen kommer som vanligt att vara fullproppad av snygga, fula och märkliga konceptbilar och en av dem blir Opels helt nya GTC Paris.

Än så länge får vi bara sen en detalj av stolsklädseln från konceptbilen men vi kan ana att GTC Paris är en coupémodell baserad på Opel Astra. Konceptbilen är med största sannolikhet en förhandstitt på kommande Astra GTC. Opel nöjer sig med att säga att ”Det är en expressiv, sportig och kompakt coupé med spännande proportioner och skulpturala ytor”.

I Paris blir det även publik premiär för nya Astra Sports Tourer som gjorde internetpremiär i början av sommaren. Astra Sports Tourer kan svälja mellan 500 och 1 550 liter bagage och kommer till Sverige i januari. Det blir även fysisk premiär för nya Meriva. Samtidigt ansluter tre nya dieselmotorer till de två diesel- och tre bensinmotorer som erbjudits sedan debuten. Nu finns åtta olika motorer att välja mellan, från 75 till 140 hästkrafter.

Opel skickar även några miljönyheter till Paris. Nytt i Paris är Corsa och Agila med start/stopp-teknik samt Meriva 1,3 CDTI Ecoflex och Insignia 2,0 CDTI Ecoflex.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!