100806-opel-livstidsgaranti Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Opel/Vauxhall inför livstidsgaranti

Opel och den brittiska tvillingen Vauxhall låter meddela att alla deras bilar från och med nu säljs med livstidsgaranti som omfattar alla större komponenter i bilen. Det måste finnas en hake…

…Visst finns det en hake. Opel och Vauxhall kommer från och med nu att sälja alla sina bilar med en medföljande livstidsgaranti. Någon livstid är det dock inte riktigt tal om. Garantin gäller visserligen under hur många år som helst men går ut så fort mätarställningen går över 16 000 mil. Livstidsgarantin gäller dessutom bara för bilens första ägare.

Det kommer även att bli täta verkstadsbesök för alla Opel/Vauxhall-bilar. Garantin kräver att bilen kommer in till en auktoriserad verkstad en gång per år för en gratis snabbinspektion. Garantin gäller alla större komponenter i drivlinan, styrsystemet, bromssystemet och elsystemet. Inledningsvis gäller garantin endast för bilens första ägare men Opel och Vauxhall kommer inom kort erbjuda andrahandsägare möjligheten att köpa över livstidsgarantin.

Uppdatering

Den nya garantin gäller endast i Storbritannien och Tyskland. Opel-bilar som säljs i Sverige omfattas av 5 års nybilsgaranti.

Läs mer

Krönika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!