Pagani Huayra 730 S – en specialversion

En specialversion av Pagani Huayra har levererats till en lycklig kund i Los Angeles. Trots för lång väntetid sägs det vara värt det.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilen beställdes av Alejandro Salomon, en entreprenör som bland annat driver ett filmbolag och bor i Los Angeles, även kallad Salomondrin. Han själv beskriver att ”leveransen tog alldeles för lång tid, men det var det värt”.

Bilen i fråga har tilläggsnamnet 730 S där 730 står för antalet hästkrafter som är detsamma som plockas ut ur V12:an från AMG i ”vanliga” Huayra. S finns med för att det är initialen i ägarens smeknamn.

Det som gör bilen unik är karossen där kolfiberpanelerna är blottade och klarlackerade samt med vissa delar i blått med detaljer i guld. Bromsoken är lackerade i italienska flaggans färger och omges av fälgar som är guldfärgade. Italienska flaggans färger återfinns även längs sidorna på bilen. I stort sett ett stylingjobb med andra ord.

Prestandasiffrorna är dock desamma som för originalversionen 730 hästkrafter och 1 000 newtonmeter som plockas ur en dubbelturboladdad 6,0-liters V12 från AMG. 0-100 km/ går på 3,3 sekunder och toppfarten uppges vara 370 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!