101015-pagani-zonda-750

Pagani Zonda 750 – snygg i lila?

Just nu är vi mest intresserade av Pagani Zondas ersättare C9 som lanseras inom kort. Men det hindrar inte italienarna från att fortsätta mata ut specialversioner av gamlingen Zonda. Vad sägs om denna?

Pagani Zonda börjar bli aningen ålderstigen med sina elva år i bagaget. Det är med andra ord hög tid för en ny supersportbil från Pagani. Den kommer. Troligtvis i slutet av året. I väntan på den nya modellen får vi nöja oss med de många specialversioner av Zonda som Pagani fortsätter att spotta ut. Den senaste (och kanske sista) heter Zonda 750 och är väl i sanningens namn inte den mest lyckade.

Zonda 750 baseras på den redan exklusiva Zonda Cinque och särskiljer sig med en omisskännlig magentafärg och ett gigantiskt luftintag som börjar vid vindrutan och fortsätter över hela taket och ned till motorrummet. Vi får inte se några bilder på interiören men Pagani försäkrar att färgtemat fortsätter på insidan. Pagani berättar ingenting om det tekniska men tilläggsbeteckningen 750 skvallrar om att det kan röra sig om ett effektuttag på 750 hästkrafter. Det skulle i så fall vara en imponerande ökning jämfört med vanliga Zonda Cinque som ger 680 hästkrafter och vara likvärdigt med värstingen Zonda F. Bilen är just nu under utveckling och uppges vara beställd av en köpare i Mellanöstern.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!