Pagani Zonda gör comeback

00-talets supersportbil Pagani Zonda gör ett sista ryck innan modellen läggs ner. Detta har sagts förr men nu kanske det är dags för ersättaren Huayra att ta över på riktigt.

Pagani har svårt att släppa sin modell Zonda. Nya Huayra presenterades 2011 och var tänkt att ersätta modellen, men i stället har specialmodell på specialmodell rullats fram. Senast var det specialversionen 760LH som byggdes särskilt åt förre F1-världsmästaren Lewis Hamilton.

 Nu kommer rykten om att Pagani filar på ännu en special-Zonda. Bilen kommer bygga på vanliga Zonda F men får samma uppgradering av motor som versionerna 760RS och 760LH. Precis som på Lewis Hamiltons bil har köparen valt manuell växellåda. Beställaren har bett om att bilen ska döpas till Pagani Zonda 764 Passione.

 Aningen udda för supersportbilar är att bilen kommer lackeras rosa med rosa bromsbelägg, enligt GT Spirit, vilket påminner om Zonda 750 som teknikensvarld.se kunde skriva om redan 2010.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!