100803-pagani-zonda-hh

Pagani Zonda HH – det bästa av det bästa

I väntan på en helt ny modell från Pagani får vi nöja oss med specialbygget Zonda HH. En pengastinn amerikan har satt ihop bilen med hjälp av Pagani och han har valt alla de nyaste och bästa delarna.

 Den italienska supersportbilen Pagani Zonda börjar bli till åren. Den första versionen lanserades redan 1999 och sedan dess har argentinaren Horacio Pagani och hans team spottat ut sig en mängd uppdateringar och specialversioner av bilen. Men vi vänta fortfarande på en helt ny modellgeneration från Pagani, Zondas efterträdare har redan fångats av spionfotografens lins. De som har riktigt mycket pengar behöver dock inte vänta på att Pagani bygger en modell som passar just dem, det är ju bara att ta saken i egna händer och rota runt i Paganis lager. En anonym och förmodligen hyfsat stenrik amerikan har gjort just så.

Det är ännu okänt vem amerikanen är men han har döpt sin modell till Pagani Zonda HH. Den är kort sagt en blandning av Zonda F och Zonda Cinque, helt enkelt ett hopkok av de bästa delarna som Pagani kan frambringa. Bakom sittbrunnen sitter den stora V12-motorn från AMG som utvecklar 680 hästkrafter. Men den anonyme amerikanen vill inte ha den standardmonterade dubbelkopplingslådan med paddlar på ratten utan en vanlig manuell växellåda. Bakom racingfälgarna med centrumbult sitter kolfiberkeramiska bromsar som sannolikt kostar en rejäl slant. Minst lika dyrt lär avgassystemet i titan vara. Inte ens det vanliga kolfiberchassit duger. Zonda HH är byggd kring en kolfibertitankonstruktion som är 30 procent lättare än en vanlig kolfiberkonstruktion.

Den amerikanske beställaren har bestämt sig för att färgen ska vara Monterey Blue med gula accenter. Den slutgiltiga designen är ännu inte spikad, bilen väntas vara helt färdig vid slutet av året. Prislappen på bygget är okänd.

Provkörning

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!