110601-pang da saabköp Foto: Charlie Magee Photography

Pang Da beställer ännu fler Saabar

Det är än så länge fortsatt medvind för Saab. Den kinesiska återförsäljaren Pang Da har lagt order på ytterligare 630 bilar för 15 miljoner euro.

 Saab kunde under onsdagen meddela att kinesiska Pang Da, som förra veckan investerade 30 miljoner euro i 1300 bilar, fått blodad tand och beställt ännu fler bilar. Precis som upplägget vid den förra affären så betalar Pang Da summan i förskott. De nybeställda bilarna förväntas vara färdiga för export till i höst. 

I en skriftlig kommentar säger Pang Das vd Pang Qing Hua att

– Denna tilläggsorder är resultatet av min övertygelse att Saab har rätt produktprogram för den kinesiska marknaden, rapporterar nyhetsbyrån TT. 

9-5-modellerna Aero, Vector och Linear är enligt tidningen China Car Times redan godkända av de kinesiska myndigheterna. Bilarna ska även få en statlig subvention eftersom de anses energieffektiva. 

Att affären är välbehövd för den lilla biltillverkaren är inte en överdrift. När Bil Sweden släppte sina siffror över de mest sålda bilarna i Sverige tidigare under dagen ser man tydligt hur den senaste tidens turbulens påverkat Saab. Saab 9-3 har jämfört med maj 2010 tappat mer än 50 procent och lyckades bara övertyga 259 kunder till köp. Nya 9-5an hittade bara 31 nya hem förra månaden.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!