Foto: Guizzardi Umberto ©2018 Courtesy of RM Sotheby's

Påvens Lamborghini Huracán såld

Påve Franciskus specialbyggda och unika Lamborghini Huracán har nu auktionerats ut i Monaco. Pengarna går till välgörenhet.

Minns du påve Franciskus Lamborghini Huracán? Det var hösten 2017 som den överlämnades av märkets vd Stefano Domenicali. Bilen togs fram av specialavdelningen Ad Personam och var lackad i kulören ”Bianco Monocerus” och med dekor i färgen ”Giallo Tiberino” vilket förde tankarna till Vatikanstatens flagga.

Bilen välsignades och signerades av påven för att sedan rullas åt sidan. Det var nämligen klart från början att den skulle säljas för välgörande ändamål.

Nu är det gjort. RM Sotheby's klubbade i helgen bilen för 809 375 euro inklusive alla omkostnader, vilket är strax över 8,3 miljoner kronor. Det är över fyra gånger mer än priset för bilmodellen som ny.

70 procent av pengarna kommer att gå till den av IS tidigare belägrade staden Nineveh i norra Irak. Tio procent vardera går till organisationerna Amici per il Centrafrica Onlus, Groupe International Chirurgiens Amis de la Main och Pope John XXIII Community Association.

Dyraste bilen under tillställningen var en Ferrari 275 GTB från 1966 med kaross från Scaglietti som gick för 2 142 500 euro, vilket är strax över 22 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!