Peka och tanka din Cheva

Uppkopplade bilar öppnar dörren för tjänster. Chevrolet och Shell sluttestar nu möjligheten att betala bränslet i förväg i en miljon fordon.

Chevrolet-ägare kan nu tanka bilen via pekskärmen på sin bil. Eller i alla fall betala för bränslet efter att ha guidats till en Shell-station. På plats kör du till pumpen, knappar in dess nummer plus en kod för att kunna tanka. Tillbaka i bilen godkänner du transaktionen.

Möjligheten görs via tjänsten Marketplace där man även kan göra beställningar hos Starbucks, Dunkin’ Donuts och TGI Friday men även hitta hotellrum och lediga parkeringsplatser.

Jo, nog doftar det USA även om Shell och Jaguar

 har varit ute med samma tjänst i Europa sedan tidigare.Chevrolet och Shell testar nu tjänsten i Detroit, Houston och Seattle i omkring en miljon fordon, av årsmodell 2017 eller senare, för att i sommar lansera den på 14 000 olika orter.Om och när Chevroletägare i Europa får tillgång till tjänsten är i dag osäkert.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!