081105-peugeot-107-facelift

Peugeot 107 – även den nyare och renare

Så var det dags för nästa bil i trillingskaran att visa upp sitt nya ansikte. I går fick vi se den nya nunan på Citroën C1, i dag är det dags för Peugeot 107. Och nu har Peugeot förmodligen överträffat sig själva vad det gäller bredkäftade bilar.

Peugeot visar nu upp minstingen 107 med sitt nya ansikte. Precis som trillingbrodern Citroën C1 får 107 en lätt förändrad front, ackompanjerad av en snålare bensinmotor. Det dröjde alltså inte länge efter att Citroën visade nya C1 innan Peugeot visade nya 107. Visar Toyota måhända nya Aygo redan i morgon? Ni som har svårt för Peugeots minst sagt egensinniga fronter med de överdimensionerade fronterna gör nog bäst i att inte bläddra i bildspelet nedan. 107 är redan i sitt nuvarande skick en av de mest bredkäftade bilarna. Den framstår dock som en tillknäppt mussla i jämförelse med 2009 års modell.

Peugeot själva konstaterar glatt att fronten domineras av det rutmönstrade luftintaget med integrerad stötfångare i krom och de högt uppdragna strålkastarglasen som ger den ett kattlikt utseende. Det känns mer korrekt att säga att fronten består av ett luftintag med strimmor av plast omkring sig. 107 har även fått två nya luftintag längst ut i fronthörnen. Som tillval kan dessa luftintag täppas till av dimljus.

Precis som Citroën C1 får Peugeot 107 ta del av den uppgraderade 1,0-litersmotorn som numera släpper ut 106 gram koldioxid per kilometer i stället för 109. Blandad förbrukning stannar på 0,45 liter per mil. Nya Peugeot 107 kommer till svenska återförsäljare under våren nästa år. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!