070423_euroncap

Peugeot 207 CC och nya Mini fick fem stjärnor

Krocktestorganisationen Euro NCAP har testat ytterligare två bilmodeller. Cabrioleten Peugeot 207 CC fick full pott med stjärnor, precis som nya Mini Cooper.

Peugeot har på senare tid inte presenterat en enda bil som inte klarat de maximala fem stjärnorna i krocktesterna hos Euro NCAP. Totalt blev det nu 33 poäng för 207 CC, bara två mindre än för den täckta versionen. Testet för frontalkrock genomfördes med en högerstyrd bil och med taket nedfällt.

Nya Mini Cooper presterade likväl fem stjärnor och 33 poäng. Det är en avsevärd förbättring jämfört med förra generationen som fick fyra stjärnor vid testet 2002. Mini Cooper testades även med barnstol och fick fyra stjärnor för barnsäkerheten. Peugeot 207 CC är också fyrsitsig men barnstolen fick inte plats i baksätet om förarstolen skulle vara kvar i det läge som krävs för en normallång förare.

Tyvärr visade ingen av bilarna upp något bra resultat för fotgängarskydd. Det blev fjuttiga två stjärnor och 16 poäng för 207 CC samt 14 poäng för Cooper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!