090630-peugeot-207-lyft

Peugeot 207 lyfts lätt

Sedan lanseringen 2006 har Peugeot 207 toppat flertalet försäljningslistor runt om Europa. Med tre år på nacken har det blivit dags för ett ansiktslyft – ett lyft som i 207:ans fall innebär en mycket försiktig uppsminkning av det breda smilet.

       Peugeot 2007 har, precis som sina föregångare, blivit en av de absoluta storsäljarna i Europa. Den lilla Pegan i det närmaste abonnerar på titeln som Europas mest sålda bil. Både 2007 och 2008 knep den åtråvärda titeln. Men med tre år på nacken är 207 inte längre purfärsk och kundintresset hotar att avta. Det ska ett försiktigt ansiktslyft sätta stopp för.

Lyftet gäller 207 i alla dess former, det vill säga tredörrars, femdörrars, kombin SW och plåtcabben CC. Det krävs dock en kännare för att avslöja förändringarna som framförallt finns i fronten. Dimljusen har fått ny inramning och garnityret i det breda luftintaget har fått en ny layout. Utöver det ska det finnas fler kromdetaljer och fler karossfärgade detaljer. Dessutom har tre- och femdörrarsversionerna samt CC fått LED-lampor i bakljusen. På insidan syns en ny instrumentpanel och nya materialval som ska ge bättre kvalitetskänsla.

Totalt finns hela tolv motoralternativ till 207. Enligt Peugeot ska alla dessa ha optimerats för att ge något bättre bränsleeffektivitet. Motorer som lever upp till de kommande Euro 5-kraven ska lanseras fortlöpande och alla manuellt växlade 207:or får en växlingsindikator som hjälper föraren att köra snålt. 

Läs mer

Tester och Provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!