110519-peugeot 207 2012 Foto: P.SAUTELET

Peugeot 207 uppdateras – snålare och mer standardutrustning

Peugeots småbil 207 säljer bra. Över två miljoner exemplar har lämnat fabriken sedan lanseringen 2006. Nu vässar fransmännen sin lilla guldkalv ytterligare för att locka ännu fler bilköpare. Trevligaste nyheten är nya snålversionen som nöjer sig med 0,38 l/mil.

En populär fransman är Peugeot 207 som nu uppdateras för att fortsätta sin goda försäljningstatistik även under de nästkommande åren.

På utsidan består uppdateringen av att samtliga modellversioner nu får komplett färganpassad kaross och att en liten kromlist applicerats på dörrlisternas ovankant samt att dimljusen fått krominfattning. Mer krom hittar vi även i grillen där ribborna blänker i solljuset.

På insidan har man tuffat till bilen med vita mätartavlor som omges av ringar i krom. Läderklädd ratt är också en nyhet. Standardutrustningen har berikats luftkonditionering och Wip Sound CD-stereo med rattreglage.

Under huven har det också hänt grejor. På bensinsidan hittar vi VTi-motorer på upp till 120 hästkrafter och på dieselsidan finns 1,4- och 1,6-litersmaskiner som går snålt. Snålast är en optimerad version av 1,4-litersmaskinen med 70 hästkrafter. Vid blandad körningen drar den 0,38 liter per mil och släpper ut 98 gram per kilometer. Den är alltså miljöbilsklassad med god marginal.

En annan nyhet värd att notera är att 207, liksom alla andra övriga modeller från Peugeot, nu säljs med fem års nybilsgaranti.

Priserna för en ny Peugeot 207 startar från 122 900 kronor.

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!