Peugeot 308 facelift gör Sverige-premiär

Det vankas Sverige-premiär för den uppdaterade versionen av Peugeot 308. Nyheter är bland annat snålare motorer och LED-lampor.

Peugeot 308 har funnits på svenska marknaden sedan 2007 och nu är det alltså dags för Peugeot-handlarna att börja kränga den uppdaterade versionen som presenterades tidigare i år.

Peugeot har lagt ner tid på att banta ner 308 med 25 kilo jämfört med utgående modell, som tillsammans med lättrullade hjul och sänkt luftmotstånd bidrar till att sänka förbrukningen i 308.

Snålast ut blir 308:an med en 112 hästkrafter stark 1,6 liters e-HDI-motor som ihopkopplad med Peugeots automatiserade manuell MCP-växellåda släpper ut 104 gram koldioxid per kilometer och förbrukar 0,43 liter diesel per mil. Väljer man i stället att växla manuellt trillar 115 gram koldioxid ut från bilen varje kilometer. Längre fram kommer en uppdaterad version av e-HDI-motorn som sänker utsläppen till 98 gram koldioxid per kilometer.

308 GTI får i och med en 200 hästkrafters bensinmotor den starkaste motorn i utbudet till 308 men kommer inte finnas tillgänglig förrän vid årsskiftet.

Start/stopp-teknik stänger av motorn när bilen står stilla, till exempel vid rödljus. Finessen med Peugeots system är att generatorn samlar upp bromsenergi och drar sen i gång motorn när ljuset slagit om till grönt. Anledningen till tekniken är att den enligt Peugeot kan spara 15 procent av bränsleförbrukningen i stadstrafik och starta motorn 40 procent snabbare än tidigare start/stopp-system.

På utsidan kan man notera en tillpiffad kylargrill och mindre luftintag och stötfångare jämfört med utgående modell. Lamporna fram och bak har bytts ut till LED-diton.

Priserna börjar på 167 900 kronor för billigaste 308 som heter VTI och är då utrustad med en 1,6 liters bensinfyra på 120 hästkrafter.

Sverige-premiär blir första helgen i september, och mer information om både nuvarande Peugeot 308 såväl som den kommande uppdaterade 308 hittar du i länkarna här nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer