Peugeot 308 R HYbrid med 500 hästkrafter bekräftad?

Det ser ut som att Peugeot tänker verkställa det superkoncept som de visade upp i Shanghai för några månader sedan.

I mitten av april var det många fransmän (kanske också svenskar?) som satte sniglar och grodlår i halsen – Peugeot visade nämligen upp en konceptversion av 308 med 500 hästkrafter.

Den till merparten blåa bilen, som visades upp inför kinesisk publik i Shanghai, var bestyckad med en 1,6-liters turbomotor på 270 hästkrafter som assisterades av två elmotorer på sammanlagt 230 hästkrafter. Med drivning på alla fyra berättades det om 0-100 km/h på 4,0 sekunder och begränsad toppfart på 250 km/h.

När sniglarna och låren till slut hade nått matsmältningsapparaten var det många som fick luft och ropade efter en produktionsversion av Peugeot 308 R HYbrid.

Kanske Peugeot hörde det enhälliga vrålet. För nu har Peugeots vd på sitt personliga Twitter-konto slängt upp två bilder visandes en halvt maskerad, röd 308 med PSA:s vd Carlos Tavares bakom ratten (och vid sidan om). I samband med bilderna skriver han: ”Ser ut som att Peugeot 308 R HYbrid är redo att röra på sig!”.

Det kan vara ett tecken på att Peugeot har bestämt sig. Super-308:an ska bli verklighet. Men vi kan ännu inte se det som en riktig bekräftelse, hur mycket vi än vill att det ska vara det.

Om det är en 308 R HYbrid-prototyp vi ser på bilderna så kan vi räkna med att den produktionsfärdiga bilen inte står klar förrän kanske nästa år.

Konceptbilen Peugeot 308 R HYbrid som den såg ut i Shanghai i våras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!