Peugeot 308 R Concept

Peugeot 308 R officiell – med 270 hästkrafter

Det blir trångt i Peugeots monter på Frankfurtsalongen om några veckor. Förutom nya 308 i standardtappning ska även Peugeot visa upp 308 R Concept med 270 hästkrafter och kolfiber i överflöd.

Nya Peugeot 308 har inte hunnit anlända än, men redan nu presenterar Peugeot en 308 i sportmössa. Peugeot 308 R Concept drivs av samma hårt trimmade fyra senast sedd i RCZ R. Totalt plockas det ur 270 hästkrafter och 330 newtonmeter ur 1,6-liters blocket. Det ger en litereffekt på nästan 170 hk/l. Motorn driver framhjulen via en konventionell sexväxlad manuell växellåda och en Torsendifferential ser till att få ner kraften i backen.

Exteriört är det inte många karossdelar som är hämtade från vanliga 308. Dörrarna, motorhuven med två luftintag, de breda framskärmarna och karossidorna är alla gjorda i kolfiber. Även den djupa frontspoilern är tillverkad i samma material och är skruvad direkt i karossen. Taket och bagageluckan är det enda som delas med standardbilen. Tvåtonslackeringen i rött och svart skulle dessutom passa in på valfri Vallåkraträff på 1980-talet.

Utöver karossändringarna är 308 R Concept sänkt med 26 millimeter och den främre spårvidden har ökats med 30 millimeter. Fram hittar vi fyrkolvsok och 380 mm Alcon-skivor. Nya 19-tumsfälgar med 235/35 Dunlop Sport Maxx Race kompletterar de sportiga ambitionerna. 

Om Peugeot 308 R Concept når hela vägen till produktion återstår det att se om den kan konkurrera med nya Volkswagen Golf R. Peugeot 308 R Concept premiärvisas om tre veckor på Frankfurtsalongen, precis som just Golf R.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr