100713-peugeot-talbot

Peugeot återupplivar Talbot

Kommer någon ihåg Talbot? Enligt nya uppgifter kan det insomnade och bortglömda märket vara på väg tillbaka när Peugeot vill skapa ett lågprismärke för att utmana Renaults Dacia.

 Nu kommer återigen rykten om att Peugeot är på väg att lansera ett lågprismärke. Den här gången är det spanska  La Voz de Galicia som uppger att Peugeot planerar att skapa ett nytt lågprismärke. Anledningen sägs vara att Peugeot har studerat olika alternativ för hur man bäst ska kunna utmana Renaults framgångsrika budgetmärke Dacia och att skapa ett nytt märke ansågs vara det bästa alternativet.

 I stället för att uppfinna ett helt nytt märke med nytt namn och ny logga uppges Peugeot ha bestämt sig för att återuppliva Talbot. Talbot-bilarna ska skilja sig kraftigt från Peugeot-bilarna och byggas i Spanien, när produktionen väl kommer igång ska Talbot-märkta bilar ersätta Peugeot 206 och gamla Citroën C3 som säljs som budgetalternativ på många håll i världen. Här i Sverige har vi nyligen fått stifta bekantskap med nygamla Peugeot 206+, en bil som kan komma att byta namn till Talbot. Afrika, Asien, Mellanöstern och Östeuropa lär dock bli de viktigaste marknaderna för Talbot.

Kommer du inte ihåg Talbot? Det är inte så konstigt, märket har en ovanligt brokig historia med många ägarbyten. 1903 började Lord of Shrewsbury and Talbot importera franska Clément-bilar och sålde dem i England under namnet Talbot. Efter ett antal vändor hamnade Talbot-namnet hos Chrysler som 1979 sålde sin Europadivision till Peugeot och Talbot följde med på köpet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!