Peugeot och Bimota gör RCZ R extra läcker

I helgen var det motorcykelutställning i italienska Verona. Där hade motorcykeltillverkaren Bimota och Peugeot slagit ihop sina påsar och visade upp en vässad version av sportbilen RCZ R.

RCZ R heter prestandaversionen av Peugeots sportcoupé RCZ. Den har 270 hästkrafter plockade ur en 1,6-liters turbomaskin. I den version som i helgen stod utställd på Motor Bike Expo i Verona finns 305 hästkrafter tack vare diverse modifieringar, bland annat nytt avgassystem och omprogrammerad mjukvara.

Men det är inte de 35 extra hästarna som slår en. Bilens utseende är det mest iögonfallande då RCZ R Bimota är lackerad i den italienska motorcykeltillverkarens tävlingsfärger. Bilen har även fått lite grövre bromsar och dessutom sänkts med tio millimeter samt femekrade fälgar i svart.

Interiört är det läder och Alcantara för hela slanten, med röda sömmar och detaljer som kontrasterar det svarta.

Baksätet är borta och i dess ställe har en låda placerats som rymmer två motorcykelhjälmar.

Två GoPro-kameror har monterats som registrerar bilens framfart i ettor och nollor.

Inget ord om detta endast är en showbil, vilket vi misstänker att det är, eller om den kommer att finnas tillgänglig för köp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!