071205-bipper-nemo

Peugeot Bipper Beep Beep Concept och Citroën Nemo Concetto

På bilsalongen i Bologna, som drar igång nu på fredag, visar Peugeot och Citroën upp två nya koncept på sina nya transportbilar Bipper och Nemo. Färgglatt är temat.

Peugeot har nyligen visat sin nya lilla transportbil Bipper och nu senast visade de kombiversionen tänkt för familjen. Den har tilläggsnamnet Tepee.

Nu kommer tredje versionen av Bipper, men här är det än så länge bara i konceptstadiet. Bipper Beep Beep Concept Van, som den kallas, har fått stora portioner inspiration från Le Mans-bilen 908 HDi. Egentligen är det väl bara färgerna i mattsvart, rött och vitt som binder de båda bilarna samman. Och så klart motorerna som Peugeot skriver i sin pressrelease. De både bilarna har dieselmotorer med partikelfilter och 70 respektive 700 hästkrafter, en nolla hit eller dit gör ingen större skillnad på pappret.

Med Beep Beep vill Peugeot visa hur en alldaglig liten transportör kan förvandlas till en liten läckerbit. Förutom färgsättningen har bilen också svarta 18-tums lättmetallfälgar med röd fälgkant – racigt!

Beep Beep har en 1,4 liter stor dieselspis under den rödvita huven. 70 hästkrafter och 160 newtonmeter vid 1 750 varv per minut. 0,38 liter diesel går åt per mil och CO2-utsläppen ligger på 119 g/km.

Citroën Nemo Concetto är familjebilskonceptet på Citroëns nya transportbil Nemo som visades på Road Transport Show i Amsterdam i oktober. Temat för Nemo Concetto kommer från filmen Hitta Nemo (Finding Nemo) där den färgglada clownfisken Nemo fick barn som vuxna att mjukna. Citroën försöker med samma knep när de ställer ut bilen på bilsalongen i Bologna, där den ska presenteras i akvariemiljö. Precis som clownfisken Nemo berättar Citroën att Nemo Concetto är kompakt men intelligent utformad med gott om innerutrymmen. Den är perfekt trånga utrymmen precis som Nemo i filmen, fast här syftar Citroën på stadstrafiken.

Motorn är densamma som i Peugeots Beep Beep, alltså en 1,4-liters oljebrännare.

Både Citroën Nemo och Peugeot Bipper är besläktade med varandra och har dessutom ett tredje syskon – Fiat Fiorino. Alla tre grundar sig på plattformen från Fiat Grande Punto och byggs parallellt i Tofas fabrik i Turkiet.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om bilarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr